VINTER SURFER – KANT X MATS KAHLSTRØM

VINTER SURFER – KANT X MATS KAHLSTRØM

Jæren har mye stormer og uvær som danner bølger som folk rir på med surfebrett. Sesongen på Jæren er det motsatte av det en forbinder med surfing (sol, varme, shorts, sommer) – her er det stormer, uvær, kulde og snø gjennom sesongen som er Oktober til Mars.
Motivet på «Vinter Surfer» t-skjorten som fotograf Mats Kahlstrøm har fanget, et nydelig motiv som skildrer en typisk surfedag ute på værbitte Jæren.

Mats Kahlström (26) er fra Gotland i Sverige.

«Jag har haft fotografi som hobby sedan videregående, då jag tog en fotokurs som valgfritt ämne. Jag stod mycket på skateboard i den tiden och drev även på med skidåkning och downhill, så det var naturligt att ta med kameran ut i det miljöet. Vidare, genom mina år som student i Luleå i Norra Sverige tog jag mest bilder av snowboard och skidåkning, gjorde bl.a fotoresor och shoots åt olika magasin.

När jag flyttade till Stavanger kom jag även in i surfmiljöet. I takt med att jag surfade allt mer själv, fick kameran naturligt följa med ut. Känslan av havet och friheten är något alldeles specielt. Detta försöker jag fånga i mina bilder. Jag gillar att dokumentera livet runtomkring – att byta om på en tom parkeringplats i mörkret, gå ner längs en gårdsväg mot vattnet eller se en stor våg rulla in mot land. Den känslan av förväntan, att snart kommer  jag få hoppa i vattnet själv, paddla ut och fånga ett par vågor. Den känslan gillar jag och den vill jag förmedla.»
-Mats Kahlström

Hjemmeside: www.matskahlstrom.com
Instagram: @kahlstrom